Rețeaua de bibliotecă

ee-lo. Sursa: Wikipedia

ECE LO GREEN, a adevăratului său nume Thomas Decarlo Callaway, născut la 30 mai 1974 din Atlanta, Georgia, este un interpret de compoziter, producător și rapper american care evoluează și în rap, Funk, RNB sau suflet.

verde este inițial popular ca membru al Grupului Goodie Mob, apoi mai târziu de la Duo Gnarls Barkley, alături de producătorul de mouse-ul de pericol. El a lansat mai târziu într-o carieră solo, în special a ajutat de YouTube. Pe plan internațional, verde este mai bine cunoscut de muzica sufletului său: succesul său planetar este intitulat în nebun, publicat în 2006, care ajunge la primul loc al diferitelor clasamente muzicale. În Statele Unite, nebun ajunge la al doilea loc al Billboard Hot 100. Albumul său St. În altă parte (2006) este, de asemenea, un succes, ajungând la primul loc al albumelor din Marea Britanie și locul al patrulea al panoului 200. / P>

În 2010, verde separă de mouse-ul de pericol și publică un singur solo intitulat dracu ‘! 19 august. Cele două noi sunt OK și lumini luminoase mai mari City sunt, de asemenea, de succes în Europa. Între 2011 și 2014, Green este judecătorul și antrenorul american arată vocea.

Biografie

Green sa născut în Atlanta, Georgia. A studiat la Academia Militară Riverside, o școală de băieți situată în Gainesville. Tatăl său a murit în timp ce verde are doar doi ani. Mama sa, Sheila J. Tyler-Callaway, un pompier, devine paralizat după un accident de mașină și moare la doi ani după evenimente atunci când verde are 18 ani.

După moartea mamei sale, cariera lui Green Cu Goodie Mob începe să cunoască un punct de cotitură negativ. El intră într-o depresie serioasă, pe care o are inspirată în timpul unei părți din cariera sa de a scrie melodii ca liberă de Goodie Mob, doar un gând pe albumul St. în altă parte și știe și puțin mai bine pe albumul cuplului ciudat,. Verde, de asemenea, vorbește despre mama sa în cântec ghici cine de la mâncarea sufletului Goodie Mob. În documentarul CEELO distilat, produs de absolut și fader, verde explică faptul că moartea mamei sale a influențat în mod clar cariera sa.

Începuturi și Goodie Mob (1991-2003)

cu Big Gipp, T-Mo, și Khujo, verde devine membru al Grupului Goodie Mob, din Atlanta. El este cel mai tânăr dintre cei patru membri. Mobul Goodie face parte din colectivul de familie Rap Dungeon, care implică și outkast. Goodie Mob publică primul său album, sufletul de mâncare, în 1995. Albumul este binevenit și reprezintă scena murdară sudică. Ulterior, verde contribuie la melodia cascadelor TLC. Al doilea album al grupului, în continuare, este publicat în 1998 și bine primit de presa specializată. El are un impact mai puțin comercial decât predecesorul său, totuși. Verde va lua controlul creativ al următorului album al grupului, publicat în 1999.

În jurul valorii de 1999, în timpul sesiunilor de înregistrare ale Partidului Album World, Green lasă grupul să urmărească o carieră în solo la Recordurile Arista și membrii rămași continuă să joace sub numele de Goodie Mob la înregistrările Koch. Cântecul ține pe Big Boi de la albumul Purp? Zbor. 2 De la Outkast este primul cântec al Goodie Mob înregistrat cu cei patru membri ai Partidului Mondial. Verdele participă la albumul supranatural din Santana publicat în 1999. Cariera verde de la Arista este doar pe termen scurt; El decide să părăsească eticheta după două albume la rate scăzute de vânzare. Primul său album, CEE-LO Green și imperfecțiunile sale perfecte (2002), se află în vena altor albume ale familiei Dungeon.

Al doilea album și Gnarls Barkley (2004-2008)

Al doilea album al lui Arista, Cea-Lo Green … este mașina sufletului (2004), explorează un sunet mai murdar orientat spre sud, marcat de colaborări cu „cei mai buni rapperi ai tuturor timpurilor” ca Ludacris, Ti și Farrell Williams. Albumul începe la locul al doilea al panoului Top R & b / hip hop hop. Este foarte bine primit și devine „unul dintre cele mai ambițioase albume, toate genurile muzicale confuze.”

alături de DJ Danger Mouse, Green este membru al duo gnarls barkley. Întâlnirea verde Pericol Mouse la Universitatea din Georgia. Apoi se asociază pe un remix al cântecului ce se întâmplă? de mouse-ul de pericol și JEMINI au fost extrase din sala de salvare a lui Ghetto, înainte de a lucra din nou pe melodia Benzie Box extras din albumul mouse-ului și masca de pericol Doom.tine primul album de colaborare din Glarls Barkley, St. în altă parte, este publicată în aprilie 24, 2006 în Regatul Unit și 2 mai 2006 în Statele Unite. Sfântul în altă parte și singurul nebun ajunge la primul loc al clasamentului britanic.Crazy este primul singur pentru a ajunge la clasamentul britanic datorită numărului de descărcări și este ales prin rularea piatră de „cel mai bun cântec de deceniu”, făcându-l cel mai bun succes al verde datat. Un al doilea album al lui Gnarls Barkley, cuplul ciudat, este publicat în martie 2008. Primul său single, condus (sunt în dezastru natural), este publicat în ianuarie 2009.

Văzând succesul dobândit mulțumiri Gnarls Barkley, Arista și Legacy Publicați cele mai bune 17 cele mai bune cântece, intitulată Closet Freak: Cel mai bun din Cele-Lo Green Machine Soul. Acesta conține mai întâi cântece solo de la verde și mai multe melodii de la Goodie Mob. Este ce parte din Forever este inclusă în coloana sonoră a filmului Saga Twilight: Eclipse. În 2008, el a reeditat Kung Fu luptând cu Jack Black pentru filmul animat Kung Fu Panda (Jack Black fiind interpretul PO în versiunea originală a filmului).

Lady Killer și Tours (2009- 2011)

14 august 2010, verde publică singur dracu ta! pe Youtube. Dă-te! Imediat devine un succes viral, cu două milioane de vederi în mai puțin de două săptămâni. Două săptămâni mai târziu, pe 1 septembrie, CEEL publică clipul oficial al titlului pe YouTube. La dracu se ocupă de primul clasament britanic, depășind titlul de rușine al lui Robbie Williams și Gary Barlow. La 1 decembrie 2010, CEELO este numit de cinci ori grammy pentru tine!, Care este un disc certificat de aur în Statele Unite și Danemarca. Single este un disc de platină certificat în Canada, Noua Zeelandă și Regatul Unit; și platina multi-disc din Australia.

În octombrie 2010, Green publică primele sale mixtape, bule de rătăcire. Green lansează în turneu în 2010 și 2011 cu un grup feminin, o febră stacojică, compusă din Sharon Aguilar, Brittany Brooks, Theresa Flamino, și Regina Zernay Roberts, jucând pentru Taratata, BBC, spectacol târziu cu David Letterman, Simetrie Live Seria de concerte, sâmbătă noaptea live, o ediție specială a lui Jimmy Kimmel Live! Pentru Premiile Academiei și pentru Academia La premiile Brit Brit 2011, două zile mai târziu, este un duet cu Joelle Bennett pentru că te duc, după, verde se alătură Rihanna și J. Cole la partea din America de Nord a turneului Rihanna cu voce tare în vara anului 2011. 14 august 2011, Verdele își cântă titlul de a vă uita la WWE Summerslam. El cântă, de asemenea, la premiile de muzică Billboard 2011.

CEELO RESSESUS Albumul său Lady Killer din Platinum Edition pe 28 noiembrie 2011.Green publică și scrie limba iubirii pentru sunetul de sex și orașul 2 .

Lucrări recente și autobiografie (din 2012)

în martie 2012, verde joacă pentru președintele american Barack Obama. El începe să cânte la dracu cu cuvintele originale, apoi cu cuvinte cenzurate. Verde publică piesa pe care o iubesc fotbalul în septembrie 2012. Ea este selectată de Liga Națională de Fotbal ca temă de fotbal de joi 2013.

5 februarie 2013, verde publică cântecul doar tu, Lauriana Mae, candidat la P. Diddy’s Starrmaker. Este planificat pentru cel de-al patrulea album de verde, intitulat Power Power. În aceeași lună, Green anulează turul lui Ceelo Green prezintă lob modaliu. Între iunie și august 2014, Green se desfășoară în turneu cu Lionel Richie pentru toate licitările toate pe noaptea lungă ,.

În ianuarie 2015, Green publică un concept mixtape cu cântece derivate din emisiile de televiziune, titlul TV la radio. Noul album de Green, Heart White este programat pentru 13 noiembrie 2015. Principalul simplu, Robin Williams, un cântec dedicat actorului de același nume, este publicat pe 17 iulie 2015.

Confidențialitate

La 18 martie 2000, sa căsătorit cu Christina Johnson, mamă înainte de această căsătorie a două fete numite Sierra și Kalah, și va avea un fiu cu ei același an, numit Kingston. S-au divorțat în 2005. Sierra a participat la spectacolul de MTV-ul meu de șaisprezece ani pentru cei 15 ani din Atlanta. Acest spectacol oferă adolescenți bogați care își organizează ziua de naștere. În 2001, după un argument cu Christina Johnson, în timpul căruia a rupt una dintre ferestrele mașinii lor, a fost arestat pentru că și-a amenințat soția.

30 octombrie 2012, CEE Lo este acuzat de agresiune sexuală de către a femeie într-un restaurant sushi; Lapd investighează cazul ,.

Discografie

Studio albume

  • 2002: CEE-LO verde și imperfecțiunile sale perfecte
  • 2004: CEE-LO GREEN … este mașina sufletului
  • 2010: Doamna Killer
  • 2012: Momentul magic al CEE LO
  • 2020: Celeo Green Este Thomas Callaway

Compilatie

  • 2006: Closet Freak: Cel mai bun din CEE-LO Verde Mașina sufletului

Singles

  • 2008: Kung Fu Fisting (feat.Jack negru) (Carl Douglas Recovery)
  • 2010: cealaltă parte de bruno mars (feat Cee-Lo Green și Bob)
  • 2010: dracu ‘ tu!
  • 2010: este OK
  • 2011: lumini luminoase mai mare oraș
  • 2011: Nasty of Christina Aguilera și CEE Lo Green
  • 2011: Muzeul lui Slah Sue (feat. Cee-Lo Green)
  • 2011: i wan
  • 2020: Du-te

Albume colaborative

  • 1995: suflet alimente (cu Goodie mob)
  • 1998: încă în picioare (cu Goodie mob)
  • 1999: Partidul World (cu Goodie mob )
  • 2001: Chiar și în întuneric (cu familia Dungeon (NODEN organizat, Outkast, Goodie Mob, Societate de suflet …)

  • 2005: Happy Hour (cu Jazze Pha; nepublicat)
  • 2006: Sf. În altă parte (cu Gnarls Barkley)
  • 2008: Cuplul ciudat (cu Gnarls Barkley)
  • 2013: Vârsta împotriva mașinii ( Cu Goodie mob)

el a participat și la muzica lui Coca-Cola, deschisă în 2009, alături de Patrick Stump, Travis McCoy, Janelle Monáe, Brendon Urie și Butch Walker.

Producție și scriere

  • 2004: necesar de sutien Nydy (versuri)
  • 2006: Nu Cha of the Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes (producție)
  • 2006: prelua controlul (Coproduc cu carenul de Mike)
  • 2006: Lil ‘Kelis Star (producție / featuring)
  • 2010: Altă parte a lui Bruno Marte (co-scriitor cu Bruno Marte)

Distincții

  • 2011: Brit Premii
  • 2011: tren suflet Premii de muzică
  • 2010: Premii de muzică Billboard
  • 6 Premii Grammy (2000, 2007, 2010, 2012)

Nominalizări

  • Grammy Premii
  • Bet Awards 2011

Filmografie

Cinema

  • 2012: Salim Sparkle Akil: Prezenter
  • 2012: Hotel Transilvania (Hotel Transilvania) din Gendy Tartakovsky: Murray, Mumia (vocea)
  • 2013: New York Melody (începe din nou) de John Carney: Trogangum

Televiziune

  • 2013: Managementul furiei (sezonul 2, Episodul 8)
  • 2013: Parenthood (sezonul 3, Episodul 6)
  • 2020: Singer mascat (sezonul 1, Regatul Unit): el însuși, deghizat ca un monstru

Note și referințe

  • (en) Colleen Ryckert Cook, stilul Clubului Glee: Alegerea costumelor, machiajului, seturilor și recuzitării, editorului Rosen, 2012, 64 p. (ISBN 978-1-4488-6890-2, citiți online)
  • (en) Stephanie Watson, CEE LO GREEN: rapper, cântăreața & Producător de înregistrare, ABDO Publishing Company, 2013, 112 p. (ISBN 978-1-61480-862-6, citiți online)

link-uri externe

  • (en) site-ul oficial
  • (En) Site-ul oficial al Gnarls Barkley
  • Resurse muzicale:
    • Discogs
    • last.fm
    • Soundcloud
    • Taratata
    • (en) AllMusic
    • (EN) Panoul
    • (en) Carnegie Hall
    • (en) Musicbrainz
    • (en) Piatra de rulare
    • (en) Songkick
    • (en) vgmdb
  • Portal Hip-Hop
  • Portalul american
  • African-american Portal
  • suflet muzică portal și funk
  • american Cinema Portal
  • American TV Series Portal
  • Georgia Portal
  • Atlanta Portal

Acest conținut este pus la dispoziție în conformitate cu Termenii de licență Creative Commons Atribuire în aceleași condiții 3.0

No Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *