Belgia

Indicele fertilității

Rata de alfabetizare

Vedeți toate cărțile

Belgia este o țară din Europa de Vest, mărginită de Franța în sud, Olanda Nord, Germania și Luxemburg spre est și spre Marea Nordului Vest. Este una dintre cele șase țări fondatoare ale Uniunii Europene, în capitala sa de la Bruxelles, principalele instituții (Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană), precum și cele ale altor organizații internaționale importante ca NATO.

Bruxelles – Atomium

Bruxelles - Locul mare Bruxelles – Locuare mare

Populația belgiană continuă în fiecare an pentru a crește, dar mai lent decât înainte, cu o creștere anuală de aproximativ + 0,5% (2016, 2017 și 2018). Această creștere, care este reluată în ultimii ani, este în principal legată de imigrație. Cu toate acestea, în decurs de câțiva ani, există o scădere drastică a populației totale a țării, chiar dacă imigrația se ridică pe pantă, inclusiv din cauza generală îmbătrânirea populației, care are peste 40 de ani. Generațiile noi nu vor reînnoi pe cei care părăsesc, iar imigranții adoptă rapid reflexele belgienilor, și anume foarte puțini copii.
În plus, țara abia iese dintr-o criză politică gravă care se scufundă în două societăți belgiene, pe una partea flamandă flamandă, pe ceilalți Walloni la sud. Comunitatea germanofonă, mică și retrogradată la extrema dreaptă a țării, participă puțin în viața politică națională.
Bruxelles, capital dominant Francofon, dar încastrat în provincia flamandă, precum și suburbiile sale puternic francofonă, este în centrul orașului Controversa de „scor” a țării în două comunități.

Cork, Belgia

Flemings sunt din ce în ce mai mult în favoarea independenței din regiunea lor, dar păstrând în același timp Bruxelles. Ceea ce nu are nici un preț Walloons sau chiar Bruxelles.

La momentul creșterii Uniunii Europene, regionalismul sunt noroid la state. Vom vedea în curând o Europă din regiuni în loc de o Europă a națiunilor?

Vedeți toate cardurile sau articolele conexe
zone urbane (2014)
Regatul Belgiei
Nume Clean Regatul Belgiei, Koninkrijk België (NL), Königreich Belgien (DE) Continent Europa
Subcontinent Uniunea Europeană
Populația (înregistrările: 84e) 11 431 406 Locuitori (2019)
Creștere demografică 0.49% / an
30,688 km²
Density 372.50 locuitori / km²
PIB (Awards: 24th) $ 531.767 miliarde USD (2018)
GDP / locuitor (Palmares) 46 $ 556 USD (2018)
Creștere PIB 1.40% / an (2018)
Speranța de viață (Palmares) 81,50 ani (2018)
t La Natality 10.50 ‰ (2017)
1.64 Copii / femeie (2017)
Rata mortalității 9,60 ‰ (2016)
Rata mortalității infantile (Palmares) 3.30 ‰ (2015)
100.00% (2018)
Limbi oficiale Olandeză, Franceză, Germană Moneda Euro (€ EUR)
HDH (Palmares: 26) 0.919 / 1 (2018)
IPE (Palmares) 77.38 (2018)
Natura statului Monarhia parlamentară, statul Federal
Șeful de stat King Philippe Ziua Națională 21 iulie (Beneficiu al Jeth Constituțional al Leopold 1st în 1831)
ISO Coduri BE, Frumos
Gentile Belgian
Turiștii ( Listings) 8 358 000 de persoane (2017)

Zona Urbană
Bruxelles (Brussel) 2 967 513 Locuitori
Antwerp (Antwerp)

Carduri:

  • ANVERS – satelit
  • Antwood – Road
1 245 828 Locuitori
Liège (LUIK)

Carduri:

  • Cork – satelit
  • Road
794 488 locuitori
ghent (gent)

carduri:

  • ghent – satelit
  • ghent – satelit
705 949 Locuitori t]
Carduri:

  • Charleroi – satelit
  • Charleroi – Road
  • 464 703 locuitori
    Namur (NAMEN) 259 022 Locuitori
    Mons (bancă N) 254 474 locuitori
    Louvain (Leuven) 254 396 Locuitori
    Bruges (Brugge)

    Carduri:

    • Bruges – Roadroom
    • Bruges – satelit
    253 221 locuitori
    Hasselt-Genk 248 651 Locuitori
    Kortrijk (Kortrijk) 235 009 locuitori

    MECHALEN 161 304 locuitori
    Turnhout 155 136 locuitori
    Saint-Nicolas (Sint-Niklaas) 152 756 Locuitori
    Ostende (Oostende) 129 332 Locuitori
    Tournai (Doornik) 112 146 Locuitori
    107 139 locuitori
    Rolars (ROESELARE) 103 301 Locuitori
    Vezi toate zonele urbane
    diviziuni administrative
    regiuni

    suprafața

    Populația
    1 208 542 Locuitori 162 km²
    Flandra 6.589.069 locuitori 13,624 km²
    TD> 3,633.795 locuitori 16 901 km²
    A se vedea toate diviziile administrative
    A se vedea și
    • Institutul Național de Statistică din Belgia (INS)
    • Portal al guvernului federal al Belgiei
    • Wikipedia – Belgia

    No Responses

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *