ZONE D ' Estudo.

Mapa da área cuberta por profunda estación de Karelia. (•): Localización da estación – (liñas púrpuras, oeste): fronteira de finno-ruso – (liñas vermellas): estradas principais – (liñas negras): estradas secundarias – (parcelas azuis): lagos e canles.

Prema para ver o mapa completo.

Os estudos realizados por Karelia profunda cobren unha área duns 400 km² no lado finlandés da fronteira con Rusia .. Karelia finlandesa cun pasado axitado relacionado coas reclamacións rusas sobre a rexión, está moi escasamente poboado. Está cuberto de bosques de piñeiros e bidueiro, explotados pola súa madeira, lagos, canles cavados por home, turba. A cidade máis próxima, a 39 km ao suroeste, é Lieksa.

Aínda que surded por moitas estradas, permanece salvaxe e relativamente intacta, isto que deixa o lecer a varias especies para florecer e facer Crisscross (case) con seguridade. O máis estudado no inverno é lobo, lince e encollemento.

animal especies

* Os estados da lista vermella de IUCN están indicados do seguinte xeito: menor preocupación (LC) – Quasi ameazada (NT) – vulnerable (V) – en perigo – en perigo crítico (CR).

lobo gris

Canis lupus.

Orde: carnívora.

Familia: Canidae.

Estado de conservación de IUCN * : International (LC) – Local (NT) – Francés (CR).

Peso medio: 45 kg (m) – 40 kg (f).

Dieta: Elans, mamíferos, aves, carrintas, plantas, bagas …

Período de reprodución: febreiro – marzo.

Scope Tamaño: 5-6.

Vencemento Idade: aproximadamente 1 ano.

Empregados en Finlandia: 150.

forza de traballo na área de estudo: 1 paquete de 5-7 individuos.

© Lassi Rautienen (fonte)

Lynx Lynx.

Orde: carnívora.

Familia: Felidae.

Estado de conservación de IUCN *: International (LC) – Local (LC) – francés (en).

Media Peso: 25 kg (m) – 20 kg (f).

Dieta: Elans, mamíferos, aves, carrintas, bahías …

Período de reprodución: xaneiro – abril.

Tamaño do ámbito: 1-4.

Vencemento Idade: 2-3 anos de idade.

empregados en Finlandia: 2 000.

forza de traballo na área de estudo: preto de 10 individuos solitarios.

© Rauno Volotinen (fonte)

Brown Bear

Ursus arctos.

Orde: carnívora.

Familia: URSIDAE.

Estado de conservación de IUCN *: International (LC ) – Local (LC) – en Ançais (CR).

Peso medio: 200 kg (m) – 150 kg (f).

Dieta: pequena presa, peixe, carrotaxes, plantas, baías … ás veces cazando unha gran presa.

Período de reprodución: maio-xullo.

Tamaño do alcance: 1 -3.

Vencemento Idade: 5 anos de media.

Efectivo en Finlandia: 1 600.

forza de traballo Na área de estudo: para comprobar.

© Lassi Rautienen (fonte)

GLUTTON

Gulo Gulo.

Orde: Carnívora.

Familia: Mustelidae.

IUCN *: International (LC) – Estatuto local (en).

Peso medio: 15 kg (m) – 10 kg (f).

Alimentos dieta: Chanprands, mamíferos pequenos, ovos, bagas …

Período de reprodución: maio – xullo.

Tamaño do ámbito: 2-3.

Idade de vencemento: 1-2 anos.

Empregados en Finlandia: para comprobar.

Efectivo na área de estudo: 5-6 individuos solitarios.

© Lassi Rautienen (fonte)

Elan

Alces alces.

Orde: Cetariodactyla.

Familia: Cervidae.

Estado de conservación de IUCN *: International (LC) – Local (LC).

Peso medio: 500 kg (m) – 300 kg (F).

Réxime de alimentos: plantas (sauces, zuniper, piñeiros, bidueiros).

Período de reprodución: setembro – outubro.

Alcance Tamaño: 1-2.

Vencemento Idade: 2-3 anos de idade.

Efectivo en Finlandia: para comprobar.

Forza de traballo na área de estudo: para comprobar.

© Lassi Rautienen (fonte)

Tetra (grande e Lyre)

Tetrao Urogallus / Tetrix.

Orde: Galliformes.

Familia: Phasianidae.

Estado de conservación de IUCN *: International (LC) – Local (LC) – Francés (LC).

Peso medio: 3,5 kg (m) – 1,5 kg (f) (Urogallus); 1,5 kg (m) – 700 g (f) (tetrix).

Dieta: botóns, bahías, brotes, invertebrados.

Período de reprodución: marzo – maio.

Scope Tamaño: 6-9; 3-10.

Vencemento Idade: 1 ano.

Efectivo en Finlandia: para comprobar.

Empregados na área de estudo :. verificar

© Lassi Rautienen (fonte)

Territorio de ocupación

Estimación de carros das diferentes zonas de asistencia dos depredadores.

A ocupación O espazo representado anteriormente é aproximado e está baseado nas observacións do equipo durante os anos anteriores. Para dar límites precisos de territorios é imposible, debido á gran flexibilidade de ocupación da especie estudada.

Entón, os lobos presentes nesta parte da Karelia son aproximadamente 7-8, incluíndo a parella reprodutiva, os 3 mozos do ano anterior (1 ano e medio) eo pouco do ano. Todos estes individuos comparten o mesmo territorio, pero non pasar a maioría dos seus tempos xuntos. Os mozos en particular tenden a pasear por todas partes, só ou entre eles. Probablemente deixarán o territorio do paquete o próximo ano. O pequeno da primavera de 2017 aínda segue aos seus pais, pero estes non os alimentan xa que alcanzaron os seus 6 meses e tamén se levan a moverse só.

O territorio do outro paquete máis próximo é norte e está separado dela por unha ampla “área de buffer” ao norte do mapa.

O Lynx, el, é un animal esencialmente solitario, con excepción do Tempada de reprodución e femias acompañadas dos seus máis pequenos. O seu territorio é flexible. O territorio dun macho pode superponerse a de varias femias. As áreas indicadas nos mapas son, no norte, a asistencia dunha femia e os seus pequenos en 2016, e no leste, o dun macho e unha femia na última tempada de reprodución.

En canto ao purecedor, o seu territorio é máis pequeno, tamén flexible. As femias asisten a máis áreas adxuntas, gozando de relevos escarpados e rocosos. O territorio dun macho a miúdo cobre a de varias femias.

A maioría dos animais non son móbiles en toda a tarxeta.

No Responses

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *