zona d ' estudi.

Mapa de la zona coberta per una estació de Karelia profunda. (•): ubicació de l’estació – (línies de color porpra, oest): frontera finno-russa – (línies vermelles): carreteres principals – (línies negres): carreteres secundàries – (parcel·la blava): llacs i canals.

Feu clic per veure el mapa complet.

Els estudis realitzats per Karelia profunda cobreixen una superfície aproximada de 400 km² al costat finlandès de la frontera amb Rússia . Karelia finlandesa amb un passat agitat relacionat amb les reclamacions russes a la regió, és molt poc poblada. Està cobert de boscos de pins i bedoll, explotats per la seva fusta, llacs, canals excavats per home, torba. La ciutat més propera, a 39 km al sud-oest, és Lieksa.

Encara que solc per moltes carreteres, queda salvatge i relativament intacte, que deixa l’oci a diverses espècies per florir i fer-ho crisscross (gairebé) de forma segura. Els més estudiats a l’hivern són llop, linx i mirador.

animal Espècie

* Els estatuts de la llista vermella de la UICN s’indiquen de la manera següent: preocupació menor (LC) – Quasi amenaçat (NT) – Vulnerable (V) – en perill – en perill crític (CR).

llop gris

Canis lupus.

Ordre: carnivora.

Família: Canidae.

Estat de conservació de la UICN * : Internacional (LC) – Local (NT) – Francès (CR).

Pes mitjà: 45 kg (m) – 40 kg (f).

Dieta: elans, mamífers, ocells, carrets, plantes, baies …

Període de reproducció: febrer – març.

Mida d’abast: 5-6.

Edat de venciment: aproximadament 1 any.

empleats a Finlàndia: 150.

Força de treball a l’àrea d’estudi: 1 paquet de 5-7 individus.

© Lassi Rautienen (font)

lynx lynx.

Ordre: Carnivora.

Família: Felidae.

Estat de la conservació de la UICN *: Internacional (LC) – Local (LC) – Francès (EN).

mitjana Pes: 25 kg (m) – 20 kg (f).

Dieta: elans, mamífers, ocells, carretons, badies …

Període de reproducció: gener – abril.

Mida d’abast: 1-4.

Edat de vendes: 2-3 anys.

Empleats a Finlàndia: 2 000.

Força de treball a l’àrea d’estudi: uns 10 individus solitaris.

© Rauno Volotinen (font)

ós bru

Ursus arctos.

Ordre: carnivora.

Família: Ursidae.

Estat de conservació de la UICN *: Internacional (LC) ) – Local (LC) – FR Ançais (cr).

Pes mitjà: 200 kg (m) – 150 kg (f).

Dieta: petites preses, peixos, carrottoes, plantes, badies … de vegades la caça de preses grans.

Període de reproducció: maig-juliol.

Mida de l’abast: 1 -3.

edat de venciment: 5 anys de mitjana.

Efectiu a Finlàndia: 1 600.

Força de treball A la zona d’estudi: per comprovar.

© Lassi Rautienen (font)

glutton

gulo gulo.

Ordre: Carnivora.

Família: Mustelidae.

iucn *: internacional (LC) – local (en) estatut.

Pes mitjà: 15 kg (m) – 10 kg (f).

Alimentació dieta: chanprands, petits mamífers, ous, baies …

Període de reproducció: maig – juliol.

Mida d’abast: 2-3.

Edat de maduresa: 1-2 anys.

Empleats a Finlàndia: per comprovar.

Efectiu a l’àrea d’estudi: 5-6 individus solitaris.

© Lassi Rautienen (Font)

Elan

aCces aCces.

Ordre: cetariodactyla.

Família: Cervidae.

Estat de conservació de la UICN *: Internacional (LC) – Local (LC).

Pes mitjà: 500 kg (m) – 300 kg (f).

Règim dels aliments: plantes (salzes, ginebre, pins, bedolls).

Període de reproducció: setembre – octubre.

Abast Mida: 1-2.

edat de venciment: 2-3 anys.

Efectiu a Finlàndia: per comprovar.

Força de treball a l’àrea d’estudi: per comprovar-ho.

© Lassi Rautienen (font)

Tetras (gran i lira)

Tetrao urogalus / tetrix.

Ordre: galiformes.

Família: Phasianidae.

Estat de conservació de la UICN *: Internacional (LC) – Local (LC) – Francès (LC).

Pes mitjà: 3,5 kg (m) – 1,5 kg (F) (Urogallus); 1,5 kg (m) – 700 g (f) (Tetrix).

Dieta: brots, badies, brots, invertebrats.

Període de reproducció: març – Maig.

Mida d’abast: 6-9; 3-10.

Edat de venciment: 1 any.

Efectiu a Finlàndia: per comprovar.

Empleats a l’àrea d’estudi : Per comprovar.

© Lassi Rautienen (font)

Ocupació del territori

Estimació de cotxes de les diferents zones d’assistència de depredadors.

L’ocupació L’espai representat anteriorment és aproximat i es basa a les observacions de l’equip durant els anys anteriors. Per donar límits precisos dels territoris és impossible, a causa de la gran flexibilitat d’ocupació de les espècies estudiades.

Així, es tracta dels llops presents en aquesta part de la karelia 7-8, inclosa la parella reproductiva, els 3 joves de l’any anterior (1 any i mig) i el poc de l’any. Totes aquestes persones comparteixen el mateix territori, però no passen la major part del seu temps junts. Els joves en particular tendeixen a passejar a tot arreu, sol o entre ells. Probablement sortiran del territori del paquet durant el proper any. El petit de la primavera de 2017 segueix els seus pares, però aquests no els alimenten des que van arribar als seus 6 mesos, i també es van portar a moure’s sols.

El territori de l’altre paquet més proper és el nord I està separat d’ella per una àmplia “zona de tampó” al nord del mapa.

El linx, ell, és un animal essencialment solitari, amb l’excepció de la Temporada de cria i femelles acompanyades dels seus petits. El seu territori és flexible. El territori d’un mascle pot superposar-lo de diverses femelles. Les àrees indicades als mapes són, al nord, l’assistència d’una dona i la seva petita el 2016, i a l’est, la d’un mascle i una dona a l’última temporada de reproducció.

Pel que fa al grunyit, el seu territori és més petit, també flexible. Les femelles assisteixen a zones més adjuntes, gaudint de relleus escarpats i rocosos. El territori d’un mascle sovint cobreix el de diverses femelles.

La majoria dels animals són, tanmateix, mòbils a tota la targeta.

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *