La xarxa de biblioteques

ee-lo. Font: Wikipedia

Cee Lo Green, del seu veritable nom Thomas Decarlo Callaway, nascut el 30 de maig de 1974 a Atlanta, Geòrgia, és un interpretent de compositor, productor i raper nord-americà que evoluciona també en el rap, Funk, rnb o soul.

Green és inicialment popular com a membre del grup Goodie Mob llavors després de Duo Gnarls Barkley, juntament amb el productor perillós ratolí. Va llançar posteriorment en una carrera en solitari, especialment ajudada per YouTube. A nivell internacional, el verd és més conegut per la seva música de l’ànima: el seu èxit planetari està titulat Crazy, publicada el 2006, que arriba al primer lloc de diversos rànquings musicals. Als Estats Units, Crazy arriba al segon lloc de la Billboard Hot 100. El seu àlbum St. aewhere (2006), és també un èxit, aconseguint el primer lloc dels àlbums de gràfics del Regne Unit, i el quart lloc de la Billboard 200.

El 2010, verd es separa del ratolí perillós i publica un sol solitari titulat Fuck You! 19 d’agost. Els seus dos nous estan bé i lluminosos llums més grans també tenen èxit a Europa. Entre el 2011 i el 2014, Green és jutge i entrenador de l’americà mostra la veu.

Biografia

Joventut

Green va néixer a Atlanta, Geòrgia. Va estudiar a Riverside Militar Academy, una escola de nens situada a Gainesville. El seu pare va morir mentre el verd només té dos anys. La seva mare, Sheila J. Tyler-Callaway, un bomber, es paralitza després d’un accident de cotxe, i mor dos anys després dels esdeveniments quan el verd té 18 anys.

Després de la mort de la seva mare, carrera de Green Amb Goodie Mob comença a conèixer un punt d’inflexió negatiu. Es cau en una depressió greu, que s’inspira en part de la seva carrera professional per escriure cançons com GOODIE MOB, només un pensament sobre l’àlbum St. awhere, i ella sap i una mica millor en l’àlbum The Senar Parella. El verd també parla de la seva mare a la cançó Endevina qui de Goodie Mob Soul Food. En el documental Ceelo destil·lat, produït per Absolut i el Fader, Verd explica que la mort de la seva mare va influir clarament en la seva carrera.

Inicis i Goodie Mob (1991-2003)

amb Gran Gipp, T-Mo, i Khujo, Green es converteix en membre del grup Goodie Mob, d’Atlanta. És el més jove dels quatre membres. El Goodie Mob forma part del col·lectiu de la família Rap Dungeon, que també implica Outkast. Goodie Mob publica el seu primer àlbum, Soul Food, el 1995. L’àlbum és ben rebut i representa l’escena sud-sud. Posteriorment, el verd contribueix a la cançó de les cascades de TLC. El segon àlbum del grup, encara es publica el 1998 i és ben rebut per la premsa especialitzada. Té menys impacte comercial que el seu predecessor. Green tindrà el control creatiu del proper àlbum del grup, World Party, publicat el 1999.

Cap a 1999, durant les sessions d’enregistrament de l’àlbum mundial de festa, verd deixa el grup per seguir una carrera en solitari a Arista Records i els membres restants segueixen jugant sota el nom de Goodie Mob a Koch Records. La cançó es manté a Big Boi de l’àlbum PURP? Vol. 2 De Outkast és la primera cançó de Goodie Mob gravada amb els quatre membres de World Party. Green participa en l’àlbum sobrenatural de Santana publicat el 1999. La carrera verda a Arista és a curt termini; Decideix sortir de l’etiqueta després de dos àlbums a baixes taxes de venda. El seu primer àlbum, Cee-Lo Green i les seves perfectes imperfeccions (2002), es troba a la vena d’altres àlbums de Dungeon Family.

Segon àlbum i Gnarls Barkley (2004-2008)

El seu segon àlbum a Arista, Cee-Lo Green … és l’ànima Machine (2004), explora un so més brut orientat al sud, marcat per col·laboracions amb “Els millors rapers de tots els temps” com Ludacris, Ti, i Pharrell Williams. L’àlbum comença al segon lloc de la Billboard Top R & Àlbums B / Hip Hop. Està molt ben rebut i es converteix en el “un dels àlbums més ambiciosos, tots els gèneres musicals confusos. Reunió Green Danger Mouse a la Universitat de Geòrgia. A continuació, s’associen en un remix de la cançó What U Sittin ‘On? De perill Mouse i Jemini extret de l’àlbum Ghetto Pop Life, abans de treballar de nou en la cançó Benzie Caixa extreta de l’àlbum El ratolí i la màscara de perill Doom.The Primer àlbum de col·laboració de Glarls Barkley, St. aewhere, St. aewhere, St. Awhere. 24, 2006 al Regne Unit, i el 2 de maig de 2006 als Estats Units. St. en un altre lloc i l’única bogeria arriba al primer lloc de la classificació britànica.Boig és el primer senzill per arribar al rànquing britànic gràcies al nombre de descàrregues, i és elegit per Rolling Stone de “Millor Cançó de la dècada”, convertint-la en el millor èxit de Green Data. Un segon àlbum de Gnarls Barkley, la parella estranya, es publica al març de 2008. El seu primer senzill, Run (Estic en desastre natural), es publica al gener de 2009.

Veure l’èxit adquirit gràcies a Gnarls Barkley, Arista i Legacy publiquen una millor de les 17 millors cançons, titulada Art Freak: El millor de Cee-Lo Green The Soul Machine. Conté la primera de les cançons en solitari de Green i diverses cançons de Goodie Mob. La seva part de Forever està inclosa a la banda sonora de la pel·lícula La Saga Twilight: Eclipse. El 2008 va tornar a publicar Kung Fu lluitant amb Jack Black per a la pel·lícula d’animació Kung Fu Panda (Jack Black sent l’intèrpret de PO a la versió original de la pel·lícula).

The Lady Killer and Tours (2009- 2011)

14 d’agost de 2010, verd publica un sol follar-te! a youtube. Et fica! Immediatament es converteix en un èxit viral, amb dos milions de visites en menys de dues setmanes. Dues setmanes més tard, l’1 de setembre, Ceel publica el clip oficial del títol a YouTube. Fuck t’has ocupat primer els rànquings britànics, superant el títol de la vergonya de Robbie Williams i Gary Barlow. L’1 de desembre de 2010, Ceelo es nomena cinc vegades Grammy per follar-te!, Que és un disc d’or certificat als Estats Units i Dinamarca. El single està certificat disc de platí a Canadà, Nova Zelanda i el Regne Unit; i Platí multi-disc a Austràlia.

L’octubre de 2010, Green publica el seu primer mixtape, les bombolles de carrer. Green llança a la gira el 2010 i 2011 amb un grup femení, Scarlety Fever, compost de Sharon Aguilar, Brittany Brooks, Theresa Flaminio, i Regina Zernay Roberts, jugant a Taratata, la BBC ,,, espectacle tardà amb David Letterman, simetria en viu Sèrie de concerts, dissabte a la nit en viu, una edició especial de Jimmy Kimmel Live! Per als premis de l’Acadèmia, i altres.green també publica oblida’t, una versió morbosa de follar-te amb Gwyneth Paltrow a la 53a edició dels Premis Grammy el 13 de febrer de 2011. La seva actuació ret homenatge a Elton John. A Brit Awards 2011, dos dies més tard, és un duet amb Joelle Bennett per follar-te, .peu després, Green s’uneix a Rihanna i J. Cole a la part nord-americana de la Rihanna Loud Tour a l’estiu de 2011.El 14 d’agost de 2011, Green canta el seu títol Oblida’t a WWE Summerslam. També canta als premis Billboard Music 2011.

Ceelo reedició del seu àlbum The Lady Killer a Platinum Edition el 28 de novembre de 2011.Green publica i escriu el llenguatge de l’amor pel so Sound of sexe i la ciutat 2 .

Treball recent i autobiografia (des del 2012)

Al març de 2012, jocs de color verd per al president nord-americà Barack Obama. Comença a cantar-te amb les paraules originals, després amb paraules censurades. Green publica la cançó que estimo el futbol al setembre de 2012. És seleccionada per la National Football League com el tema del dijous a la nit de futbol 2013.

5 de febrer de 2013, Green publica la cançó només amb amb Lauriana Mae, candidat a Stammaker de P. Diddy. Està previst per al quart àlbum de Green First Girl Girled Power. El mateix mes, Green cancel·la la seva gira de Ceelo Green presenta Lemberace. Entre juny i agost de 2014, Green va a gira amb Lionel Richie per a tots els èxits tota la nit,.

El gener de 2015, Green publica un concepte mixtape amb cançons derivades de les emissions de televisió, títols TV a la ràdio. El nou àlbum de Green, Heart White està previst per al 13 de novembre de 2015. El principal single, Robin Williams, una cançó dedicada a l’actor del mateix nom, es publica el 17 de juliol de 2015.

Privadesa

El 18 de març de 2000, es va casar amb Christina Johnson, mare davant d’aquest matrimoni de dues noies anomenada Sierra i Kalah, i tindrà un fill amb ella el mateix any, anomenat Kingston. Es van divorciar el 2005. Sierra va participar en l’espectacle de MTV My Sweet Sixteen per als seus 15 anys a Atlanta. Aquest espectacle disposa d’adolescents rics que organitzen el seu aniversari. El 2001, després d’un argument amb Christina Johnson durant el qual va trencar una de les finestres del seu cotxe, va ser arrestat per haver amenaçat a la seva dona.

30 d’octubre de 2012, EEC LO és acusat Assalt sexual per un dona en un restaurant de sushi; El LAPD investiga el cas ,.

Discografia

Àlbums d’estudi

  • 2002: cee-lo verd i les seves perfectes imperfeccions
  • > 2004: Cee-lo Green … és la màquina de l’ànima

  • 2010: The Lady Killer
  • 2012: el moment màgic de Cee Lo
  • 2020: Celeo Green És Thomas Callaway

compilació

  • 2006: armari freak: el millor de cee-lo verd the soul màquina

Singles

  • 2008: Kung Fu Fishting (feat.)Jack Black) (Carl Douglas Recovery)
  • 2010: l’altre costat de Bruno Mars (feat. Cee-lo Green i Bob)
  • 2010: fuck vostè!
  • 2010: està bé
  • 2011: llums brillants ciutat més gran
  • 2011: desagradable de Christina Aguilera i Cee lo Green
  • 2011: Coses de Selah Sue (feat. Cee-lo Green)
  • 2011: no vull
  • 2020: lidereu-me

àlbums de col·laboració

  • 1995: soul Food (amb Goodie Mob)
  • 1998: Still Standing (amb Goodie Mob)
  • 1999: Festa mundial (amb Goodie Mob )
  • 2001: fins i tot en la foscor (amb la família de la masmorra (Organitzat Noize, Outkast, Goodie Mob, Society of Soul …)
  • 2005: Happy Hour (amb JAZZE PHA; inèdit)
  • 2006: St. en altres llocs (amb Gnarls Barkley)
  • 2008: la parella estranya (amb gnarls Barkley)
  • 2013: edat contra la màquina ( Amb Goodie Mob)

També va participar en la música de Coca-Cola, oberta feliç el 2009 juntament amb Patrick Stump, Travis McCoy, Janelle Monáe, Brendon Urie i Butch Walker.

Producció i escriptura

  • 2004: necessari de sostenidor Ndy (lletres)
  • 2006: no cha de la gesta de les nines de Pussycat. Busta Rhymes (producció)
  • 2006: prendre el control (coproduc amb Mike Caren)
  • 2006: lil ‘kelis star (producció / amb bola)
  • 2010: el Un altre costat de Bruno Mars (co-escriptor amb Bruno Mars)

Distincions

  • 2011: Brit Awards
  • 2011: Soul Tren Premis de música
  • 2010: Billboard Music Awards
  • 6 Grammy Awards (2000, 2007, 2010, 2012)

Nominacions

  • Premis Grammy
  • Aposta premis 2011

Filmografia

cinema

  • 2012: salim sparkle akil: presentador
  • 2012: Hotel Transsilvània (Hotel Transsilvània) de Genndy Tartakovsky: Murray, The Mummy (veu)
  • 2013: Nova York Melodia (començar de nou) de John Carney: ProblessGum

Televisió

  • 2013: gestió de la ira (temporada 2, episodi 8)
  • 2013: Parenthood (temporada 3, episodi 6)
  • 2020: la cantant emmascarada (temporada 1, Regne Unit): ell mateix, disfressat com a monstre

Notes i referències

  • (en) Colleen Ryckert Cook, Glee Club Style: Triar vestits, maquillatge, jocs i accessoris, el grup editorial Rosen, 2012, 64 p. (ISBN 978-1-4488-6890-2, llegiu en línia)
  • (en) Stephanie Watson, cee lo verd: rapper, cantant & productor de gravacions, Abdo Publishing Company, 2013, 112 p. (ISBN 978-1-61480-862-6, llegir en línia)

Enllaços externs

  • (en) lloc web oficial
  • (Fr) Web oficial de Gnarls Barkley
  • Recursos musicals:
    • Discogs
    • Last.fm
    • soundCloud
    • Taratata
    • (en) allmusic
    • (en) Billboard
    • (en) carnegie hall
    • (en) musicbrainz
    • (en) Rolling Stone
    • (en) Songkick
    • (en) vgmdb
    >

  • Portal hip-hop
  • portal nord-americà
  • Portal afroamericà
  • Portal de música soul i funk
  • portal de cinema nord-americà
  • American TV sèries portal
  • Portal de Geòrgia
  • Portal Atlanta

Aquest contingut es posa a la seva disposició segons els termes de llicència Creative Commons Reconeixement – Compartir en les mateixes condicions 3.0

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *